Organist

Een programma is meer dan de optelsom van verschillende composities. Concerten van Wim Ruessink worden met degelijke, soms verrassende en avontuurlijke elementen op maat samengesteld en gaan vergezeld van een adequate toelichting. Naast solist is hij ook actief als begeleider en improvisator. Niet alleen op orgel, maar ook op piano (jazz!) en drukwindharmonium (o.a. Petite Messe Solemnelle).

Dirigent

Als cantor van de Protestantse Gemeente te Winterswijk geeft Wim Ruessink leiding aan de Jacobscantorij en Zonnebrinkcantorij. Beide ensembles zingen maandelijks in de eredienst, waaronder vespers, evensongs en cantatediensten (Musica Jacobi). Wim is oprichter en artistiek leider van het projectkoor OAZE (Occasioneel Achterhoeks Zang Ensemble). Als dirigent leidt hij het Eibergs Mannenkoor (www.eibergsmannenkoor.nl/ ) te Eibergen en het Varssevelds Mannenkoor (www.varsseveldsmannenkoor.nl)

Componist

Wim Ruessink componeert en arrangeert klein- en grootschalige werken voor liturgie en concertpodium. De gemeenschappelijke noemer van diens composities is dat het muziek is die wordt geschreven om te worden uitgevoerd. Gebruiksmuziek pur sang.

Docent

Wim Ruessink doceert orgel (literatuur, kerkelijk orgelspel en improvisatie) in zijn privé-lespraktijk. Ook het musiceren met verstandelijk gehandicapten heeft een plaats in die praktijk. Als cursusleider en docent (muziekgeschiedenis, muziektheorie, solfège, hymnologie en gemeentezang) was hij verbonden aan de opleiding voor amateur-kerkmusici (KM-III) te Doesburg. Daarnaast richt hij zich op de vorming en toerusting van kerkelijke gemeenten en groepen. Zo verzorgt hij workshops en lezingen met onderwerpen rond hymnologie, liturgie, componisten en repertoire.

Overig

Wim Ruessink is bestuurslid van de Interkerkelijke Stichting Opleidingen Kerkmuziek (ISOK) (http://www.isok.nl/) , de Stichting Vrienden van de Jacobskerk (http://www.jacobskerkwinterswijk.nl/ ) en de stichting Zing.nl (http://www.zing.nl/pages/zing_kontakt.asp) Ook is hij lid van de Europese kerkmuziekorganisatie European Conference of Protestant Church Music (ECPCM) (http://ecpcm.eu/). In de periode 2008-2013 maakte hij deel uit van de redactie van het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk.

https://www.google.com/maps/embed/v1/MODE?key=AIzaSyCEUyT0JQCSqiFF5IDPuNcnLLO2kQFWHGI&51.9825494,6.7223222,19
X